Styrelsemöte #1 10/11

Styrelsen har nu haft sitt första möte efter årsmötet och här nedan är ett sammandrag över vad som är aktuellt. Medlemmarna är välkomna med synpunkter och kommentarer.
– Några större asfalteringsarbeten kommer ej att göras, dock kan vissa mindre lagningar av potthål och förstörda kanter bli nödvändiga.
– Under september /oktober kommer vägrenen att röjas från gräs och annan växtlighet. På flera ställen växer träd och grenar ut och skymmer sikten för trafiken. Entreprenören är instruerad att se till att det blir fri sikt. Tyvärr blir grenarna brutalt avslitna och därför vore det bra om fastighetsägarna kritiskt granskar växtligheten runt den egna tomten och klipper bort uthängande grenar innan maskinklippningen sker.
– På årsmötet framfördes önskemål om farthinder på Nygårdsvägen. Styrelsen planerar att ta fram ett förslag till kommande årsmöte. Synpunkter på utformning, antal etc är välkomna från de berörda fastighetsägarna.
– Den nya cykelleden, Kattegattsleden, som skall gå kustnära mellan Helsingborg och Göteborg planeras gå på Nygårdsvägen-Södra Näsvägen-Olas gata-utmed viken-Nabbevägen genom vårt område. Styrelsen har kontakt med Varbergs Kommun och följer utvecklingen.
– Många trafikskyltar är i dåligt skick och i några fall överflödiga. Styrelsen arbetar fram en plan över åtgärder och under våren kommer själva uppfräschningen genomföras.
– På sensommaren förekom det anonyma insändare i Halland Nyheter om för hög växtlighet på tomtmark och dålig framkomlighet på gångstigarna i Södra Näs. När det gäller höga och skymmande träd på tomtmark har vägföreningen ingen juridisk möjlighet att agera, men generellt uppmanar styrelsen fastighetsägarna att hålla nere växtligheten för allas trevnad.

Nästa styrelsemöte hålls den 29 september och ev frågor skall ha kommit in 14 dagar innan mötet.

Det här inlägget postades i Styrelsemöte. Bokmärk permalänken.